Du hade tid
Grunnar på matförslag, inte lätt. Roligare att laga mat som inte är svensk...Igår åt vi "vad som man hittar i kyl och frys" - det blev majskolvar och till det varmkorv med bröd. Ja, en liten tomatklyfta också. Inte en meny som lockar till upprepning. Skall tänka lite mer och se om jag kommer på nåt.
- Hallå släkt och vänner, finns det någon som har matförslag till Ingrids svenskinspirerade middag?
Håller med om att det är mer spännande att laga icke-svenskt. Men om du söker på husmanskost lär det ju dyka upp ett och annat svenskt alternativ :-)
När kommer resultatet på DELF-testet, dvs är de snabba på att rätta? Så himla jobbigt att vänta... Hoppas det gick finemang iaf :-)
skönt att ha det gjort i alla fall så att man kan ta det lugnt i alla fall.
saknar dig med! du kommer ju i alla fall hem snart :)Kram.
Jag lämnar den svenska husmanskosten åt någon annan. Kan däremot tipsa dig om en bra fransk film som jag såg nyss, un prophète. Ganska hemsk, men ack så bra.
Apropå din middagsmeny - kanske du bara skall laga någon favorithuvudrätt (nånting där man kan lägga i soltorkad tomat, oliver och kanske fetaost...) och sen laga en svensk efterätt, rabarberpaj? Går det att få tag på lax? Då kan du ju göra ugnsbakad lax, crème fraiche+romsås, kokt skalad potatis. Potatis är mycket svenskt, så naturlig som möjligt (men kanske bör skalas för fransmännens skull).
Käraste du, Gud vad jag saknar dig,,,2 månader kvar,
köttbullar+potatismos+lingonsylt+brunsås, raggmunkar+lingonsylt+bacon, Palt, toast skagen, gravadlax, ungsbakad lax+potatis+romsås, kanelbullar, princesstårta, pepaprkakor, saffransbullar (det är Carl-Jans tips ;) ). Risgrynsgröt, rödbetssallad, lite julinspirerat men det behöver de ju inte veta :P .
Men vilka fina tips du fick av Maria! När skall du laga bjudmiddagen? Väntar med spänning på en rapport!
Kommer det någon blogguppdatering snart...?