Söndag

Jag har sån lust att skriva och så mycket jag tänkt att jag borde ha skrivit om (är inte bäst på att uppdatera kanske) men var jag ska börja och hur jag ska få ihop det har jag inte en aning om. Så varning för ett rörigt inlägg, spänn fast säkerhetsbältet så börjar vi!
.
Igår var jag ute på en lång tur. (Tur är för övrigt norrmännens sätt att säga promenad på). Jag tog mig upp på Ulriken, det högsta berget i närheten. Fantastisk utsikt och natur, bra träning dessutom. Hade med mig kameran, men minneskortet glömdes kvar hemma i datorn. Lite snopet sådär.
.
Men på internet hittar man det mesta, även bilder från Ulriken: http://www.google.com/images?q=ulriken+bergen&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=2IHpTNWYEs2UOsCwjcYK&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CD4QsAQwAw&biw=1024&bih=475
Kvällen bjöd på härligt sällskap, gott fika och norsk film. Vi såg Kamilla og tyven, både del 1 och 2. Det var en sån där barnfilm som man inte behöver ha sett när man var liten för att uppskatta på äldre dar. Bra utan nostalgi alltså. Se den säger jag bara.
Min kära rumskamrat och jag, ute på äventyr.

Idag är det söndag. Vanligtvis brukar jag gå till en husmenighet i närheten. Vilket är ungefär som att gå i kyrkan, förutom att vi samlas hemma i ett hus och äter middag tillsammans. En gång i månaden samlas alla husmenigheter i området till en enda stor fest! Det gjorde vi idag. Att uppskatta antalet människor på en plats är inte min starka sida, men jag skulle gissa att vi var ca 60+. Vi åt och fikade, hade nattvard, lovsjöng och bad, lyssnade på en predikan och hade det gott.


Skolparkeringen. Vi har haft snö i två omgångar, men nu är det höstväder igen.

Ikväll har jag skrivit ett vykort på franska, till min gamla värdfamilj. Grammatiken har börjat rosta, men jag är ändå ganska nöjd med resultatet. Utöver detta har vi försökt hitta en kväll för julpyssel i lägenheten. Lättare sagt än gjort, trots att vi bara är tre som ska vara på plats samtidigt.
Dags att sova. Får skriva mer en annan dag.
kram!
Just det, höll på att glömma, det är ingen mindre än min bror som gömmer sig bakom paraplyet.

Det är bra synd att du inte är en bäver Tommy.

Nu mina vänner har jag äntligen fått ett eget rum! I lördags tog jag mitt pick och pack och flyttade över till den nya lägenheten. Dagens hjälte var en klasskompis (med bil) som hjälpte till. Rummet är litet men har myspotential. Köket är inte heller så stort, vardagsrummet, eller stuan som man säger är däremot lite luftigare. Fast viktigast av allt är ju hur bra man kommer överens med invånarna i lägenheten. Sen tidigare bor det två tjejer här. Lite spännande eftersom jag knappt visste något om dem före jag flyttade in. Men så långt trivs jag väldigt bra tillsammans med dem. Ikväll har vi bakat scones och lite tidigare idag var jag och en av dem ute på långpromenad.
Har inte orkat lägga in några nya bilder, men jag kan alltid bjuda på nått från äldre dar.
Kan utlysa en liten tävling, Gissa vem? Inte så svårt kanske, men alla vet att kluringarna kommer i slutet av veckan när man fått värma upp hjärncellerna.
.
Norrmän har förövrigt galet bra koll på allt som har med Astrid Lindgren att göra. Jag börjar nästan fundera på om jag sett Pippi Långstrump och de andra filmerna, så dålig koll har jag i jämförelse.

RSS 2.0