Förändringar

Idag var sista dagen med Philip. Som vår lärare i alla fall. Nästa vecka delas klassen och vi får nya lärare. Tråkigt, för Philip var både bra och rolig. Så under rasten sprang vi över till bageriet på andra sidan gatan och köpte chokladsniglar. Veckans upptäckt. Tänk er wienerbröd, fast rullat så att de ser ut som snigelskal, med små chokladbitar och den där gula krämen. Det är nästan så att de konkurrerar med kladdkakan i mumsighet.
Vi hittade en guldblomma som fick pryda bordet, grammatiken suddades bort från tavlan och ersattes med illustrerade minnen. Mycket uppskattat.
Skolan är lite som ett andra hem här. På ett positivt sätt. I onsdags hade vi en heldag där med matlagning och filmvisning på kvällen. Vi fick göra i ordning två sorters baguetter. Den ena med vitlök, tomat, olivolja och en olivröra. Den andra med chevreost, honung och lite kryddor. Mycket gott. Middagen avslutades med nygräddade crêpes.

Kommentarer
Postat av: maria p

det låter som du har det bra kära syster, vi har det också fint, på skolan igår bjöd dom på kanelbullar, det var mumsigt, dock tror jag att ditt fika slår vårat fika!



2010-04-02 @ 19:42:24
Postat av: sofia

Så himla roligt att du trivs! Är det fler svenskar från din klass eller är du själv? varifrån kommer alla?

2010-04-02 @ 19:59:23
Postat av: Sara

Låter riktigt mumsigt! Vilken lyxskola du är på förresten. Är det någon fin privatskola eller är alla franska skolor så där lyxiga? :-P

2010-04-02 @ 21:14:38
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Johan

Låter jättegott, dom tar sitt bröd seriöst där nere hör jag :)

2010-04-02 @ 21:32:18
Postat av: Ingrid

Jo, det känns jättebra! Det går rätt många svenskar på skolan, några av dom i min klass. Sen är det rätt många tyskar där just nu också. Annars kommer folket från lite olika ställen, Norge, Japan, Spanien, Ecuador...



Privatskola :)



Nog vet dom hur man handskas med baguetter alltid.

2010-04-03 @ 11:47:03
URL: http://fjantenifrankrike.blogg.se/
Postat av: mamma

Har ni påskfirande i Montpellier denna helg?Nyselepåsken följer det vanliga mönstret, förutom att vi inte orkade gömma påskäggen i år - de delades ut efter middagen, alla verkade nöjda ändå. Pappa väntar på nån slags "jazzrapport"? Stora påskkramar till dig från oss alla!

2010-04-03 @ 22:33:31
Postat av: Ingrid

Jo det har vi, mest idag verkar det som. Maries föräldrar kommer över på lunch. De har lagat mat hela morgonen och dukat fint så det känns riktigt festligt. (det kanske är jag som varit drivande i gömma äggen frågan?)



Jag har inte hunnit lyssna på allt än, men Norah Jones, Esbjörn Svensson Trio och John Coltrane var bra i alla fall. (De enda jag har lyssnat på så långt.) Jan Johanssons "Jazz på svenska" ligger också bra till.



Många kramar, hälsa alla från mig!

2010-04-04 @ 11:58:41
URL: http://fjantenifrankrike.blogg.se/
Postat av: Maria

Du vet väl att du ska laga en franskmåltid till mig då du kommer hem!

2010-04-10 @ 12:59:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0