Dagens lilla mirakel

Så var jag tillbaka i Norge efter ett välfyllt höstlov hemma i Sverige. Och vilken resa tillbaka det blev!
Jag och pappa kom i god tid för att checka in på flygplatsen i Umeå. Väskorna var packade och jag hade koll på både pass och bokningsnummer. Enda problemet var att mitt flyg hade blivit inställt. Så jag skulle få åka från Umeå en timma senare. Vilket inte hade varit några problem - om det inte varit för att det var tiden jag egentligen skulle ha haft att byta flyg på i Stockholm. Så från att ha haft en timma att gå till rätt terminal och hitta rätt gate hade jag nu i teorin 5-10 minuter från det att planet skulle landa i Stockholm till det att planet till Bergen skulle lyfta. Jobbigt läge.
De försökte boka om min resa ifrån Umeå, så att jag skulle få flyga från Stockholm nästa dag. Men de fick inte tag på rätt personer. Jag fick checka in och klev på planet med orden "det ska mycket till för att du ska hinna med". Väl på flyget pratade jag med en flygvärdinna som ringde till Stockholm och berättade att jag var på väg. Hon sa att om jag verkligen ville kunde jag alltid försöka springa. Sannolikheten för att det skulle lyckas var nog ungefär lika stor som att vinna högsta vinsten på bingolotto. Jag fick i alla fall sätta mig längst fram och hon gav mig en vägbeskrivning. Planet landade. Dörrarna öppnades. Utanför stod det en kille med en skylt -Bergen. De hade fixat transfer med bil åt mig! Det tog kanske tre minuter från det att jag klev ur flygplanet till att jag sprang uppför trapporna till nästa. planet mot Bergen började rulla nästan så fort jag satt mig ner. Han som körde bilen hann säga att han tyckte det var konstigt, han förstod inte riktigt, så här brukade de ju inte göra! Gud är god.

Men det bästa var ändå när pappa ringde för att fråga hur det hade gått. Jag berättade glatt att jag var framme i Bergen, hur det gått till och att jag nu stod och väntade på mitt bagage. I samma sekund som pappa säger att det inte är någon idé, väskan kommer nog att komma nästa dag, ser jag hur min ryggsäck dyker upp på bagagebandet!
Än en gång har klockan blivit alldeles för mycket. Så jag ska avsluta med att säga att höstlovet varit toppenbra. Det är alltid roligt att komma hem och träffa familj, släkt och vänner. Lite mindre kul att jobba, men det var inte så dumt det heller.
Två härliga prickar som förgyllde mitt höstlov.

Dags att sova. Godnatt, simma lugnt!

Kommentarer
Postat av: Victor

Synd att du inte köpte en bingolott bara. Men härligt att allt löste sig med flyget.

Sjukt stilig man du har med på bild där förresten.

2010-10-20 @ 23:56:30
Postat av: Maria

Den här bilden snor jag, då menar jag inte hjärtbilden (även fast en också var mycket tjusig).

Vilket flyt!!!!! Köp en trisslott!!!



Kramen

2010-11-08 @ 15:06:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0