Let it rain

Molnen rullade ner över bergen. Mörkret hade lagt sig runt husen. Ljuset från väglampor och trafikljus reflekterades på de fuktiga gatorna. Mellan oss bar vi en tygpåse full med mat. Vi var på väg till "guttehuset". I lördags styrde vi upp en taco-kväll och blev ett härligt gäng på ca 15 pers. Som jag sa tidigare hälsar man på varandra kors och tvärs här. Vi får besök nästan varje dag och har middagsgäster flera gånger i veckan. Så när vi handlar mat köper vi alltid lite extra utifall att...
När vi ändå pratar mat - i Norge kan man köpa nästan vad som helst i pulverform. Pastasåser, pizzadeg, lasagne, tårtor/kakor, you name it. Helt galet. Det är ju väldigt snabbt och enkelt. Men det är ju ingen sport. Imorgon står potatisbullar på menyn. Och de skall göras från grunden! Utan större erfarenhet har jag lyckats övertyga de andra (och mig själv) om att det inte är så svårt.
Utsikt från lägenheten.

Det omtalade regnet har hittat hit igen. Det har regnat ett par dar nu och när man sitter i skolan kan man höra regnet smattra mot taket. Vädret är opålitligt, så det är bäst att ha med sig regnkläder överallt. Detta är slutsatsen efter dagens utflykt till affären. Solen sken, det var uppehåll. Affären ligger 4 minuter bort. Ägg, margarin och kakao (gissa vad som skulle bakas) var allt som skulle inhandlas. Eftersom vi bara skulle vara borta en kvart tog lämnade vi jackor och paraplyer hemma. Solen sken ju. När vi kommer fram till kassakön ser vi hur regnet börjat ösa ner utanför. Vi vart lite blöta, men fick se en vacker och färgstark regnbåge.
För övrigt så har jag hittat boende fram till jul!

Kommentarer
Postat av: Sara

Yeyy, grattis till boende!

Lika opålitligt här i Stockholm med vädret, hade också besök av regnbågen idag!

Fin utsikt :-)

2010-09-15 @ 23:03:14
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: mamma

Var det boendet du berättat om tidigare? Skönt att du har tak över huvudet! Kan ju bli lite blött annars...Fin bild, Bergen är vackert i regndis.

2010-09-16 @ 21:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0