Snö och månsken.

Ikväll har jag varit på date! Med finaste Kaia. Vi tog fløyenbanan upp på berget. Tanken var egentligen att vi skulle åka skriskor i månskenet på den frusna sjön. Men det var alldeles för mycket snö för det.
Att komma upp på berget var som att kliva in i en sagovärld. Stjärnklart, gnistrande snö och översnöade granar. Det var fallsäker snö - dvs så mycket mjuk och fluffig snö att det går att falla baklänges och landa med ett "poff" utan att det gör ont. Vi strosade runt och njöt av vinterlandskapet.
Det var den romantiska delen av kvällen. Nu kommer vi till den spännande, fartfyllda och ganska spännande delen. Med oss upp på toppen - som är nästan 400m över havet, hade vi varsin bob (snowracer, pulka med ratt...). För en pulkabacke! Nästan livsfarligt med tanke på att vägen ofta var ca 2m bred och om man kör för långt åt ena hållet hittar man en fin och stenig bergvägg och åt andra hållet ett stup med järnstaket. Att det var mörkt och vägen svängde en hel del gjorde resan ner ännu mer spännande.
Det var otroligt roligt i alla fall. Nästa gång får hjälmen följa med.
Sov gott!

Kommentarer
Postat av: Victor

Tveksam till idén att åka nerför berget, låter helt galet! Men det var säkerligen roligt. :)

2012-02-10 @ 13:18:07
Postat av: Gudrun Granberg

Vissa saker är det bäst att ej veta något om i förväg! För oss oroliga morföräldrar/även föräldrar kanske? Tacksam att det gick bra för er. Kan dock förstå tjusningen med tilltaget.Kram.

2012-02-15 @ 20:56:35
Postat av: mamma

Jag tycker inte du ska åka pulka nerför berget igen, låter alldeles för farligt! Det går väl att ta den där floyenbanan ner igen också? Eller promenera?

Kramar från en orolig mor

2012-02-16 @ 21:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0